BLOGI: JYA Housing LKV on talo täynnä kontakteja. Kattavat lakipalvelut ovat kätemme ulottuvissa!
12.10.2015

Kuka: Anni Santanen, lakimies

Missä: JuriNet Lakipalvelut OyAnni Santanen1

 

”Suuri osa työtehtävistäni liittyy luonnollisesti erilaisiin kiinteistöjuridisiin toimeksiantoihin, joihin toimistomme tarjoaakin parasta osaamista.”

Olen työskennellyt JuriNet Oy:ssä lakimiehenä nyt noin puolisen vuotta. Kaikki lukijat eivät varmasti ole tietoisia, että JYA Housing LKV:n Helsingin pääkonttorin yhteydessä sijaitsee myös JuriNet Oy:n päätoimipaikka, jossa työskentelee useampia juristeja. Jo alun perin työpaikasta kuullessani kiinnostukseni herätti työskentely yhteistyössä yhden Suomen menestyneimmän kiinteistövälitysliikkeen kanssa.

Suuri osa työtehtävistäni liittyy luonnollisesti erilaisiin kiinteistöjuridisiin toimeksiantoihin, joihin toimistomme tarjoaakin parasta osaamista. Hoidan myös paljon esimerkiksi sopimus- ja yhtiöoikeuteen liittyviä toimeksiantoja sekä erilaisia yksityishenkilöiden lakiasioita. Työni on todella mielenkiintoista ja monipuolista, mikä onkin tärkeää nuorelle juristille. Erityisen antoisaa on ollut tiivis yhteistyö JYA:n lisäksi myös Suomen Yrittäjien kanssa. Suomen Yrittäjien kautta voimme auttaa lukuisia PK-yrityksiä erilaisissa lakiasioissa: Jurinet Oy:llä on hyvin monipuolista juridista osaamista, ja toiminta on jatkuvassa kasvussa.

Juristin ammatti on ollut minulle selvä tavoite lukioajoista lähtien, enkä ole päivääkään katunut ammatinvalintaani. Minulle on aina ollut tärkeää, että voin työssäni paitsi auttaa muita myös kehittää jatkuvasti itseäni. Samalla juristi voi työssään omalta osaltaan vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin. Oikeustieteen opinnoissani olen keskittynyt eniten ympäristöoikeuteen, mutta kiinteistöjuridiikka on vienyt mukanaan siirryttyäni työelämään. Vaikka minulla on aikaisempaa työkokemusta kiinteistöjuridiikan parissa, kiinteistövälitykseen liittyvä sääntely ja tilanteet ovat tarjonneet uuden erittäin mielenkiintoisen näkökulman kiinteistöjuridiikkaan, josta voisi puhua pitkäänkin. Yllätyksenä on tullut se, miten paljon kiinteistövälittäjien työssä tarvitaan myös esimerkiksi perintöoikeudellista ja vero-oikeudellista osaamista. (Näissäkin asioissa on ollut mukava huomata olevansa avuksi, vaikka monenlaisia haastavia kysymyksiä tulee välittäjiltä jatkuvasti. Samalla oma osaamiseni on parantunut huimasti.)

”Välittäjille on aina juridinen apu kädenulottuvilla, mikä on usein tarpeen haastavimmissa toimeksiannoissa tai aloittelevien asuntomyyjien kohdalla.”

Omasta mielestäni yhteistyö välitysliikkeen kanssa toimii erinomaisesti. Välittäjille on aina juridinen apu käden ulottuvilla, mikä on usein tarpeen haastavimmissa toimeksiannoissa tai aloittelevien asuntomyyjien kohdalla. Harvoin pelkkä perusosaaminen riittää, kun myyjänä voi olla esimerkiksi iso yritys, laaja kuolinpesä tai jos kauppojen yhteydessä tulee laadittavaksi muitakin sopimuksia. Puhumattakaan siitä, että Pakilan toimistossamme on yleensä aina ainakin yksi kaupanvahvistaja paikalla.

Sääntelyn lisääntyessä ammattitaitoon liittyvät vaatimukset kasvavat jatkuvasti paitsi juristeilla, myös kiinteistövälittäjillä.  1.1.2016 tulee voimaan säännös, jonka mukaan välitysliikkeen vastaavan hoitajan on huolehdittava siitä, että välitysliikkeen palveluksessa ja sen jokaisessa toimipaikassa välitystehtäviä suorittavista henkilöistä vähintään puolella on LKV-tutkinto.

Itse suoritan tällä hetkellä parhaillani asianajotutkintoa, tavoitteena saada piakkoin lupalakimiehen kelpoisuus, joka oikeuttaa avustamaan asiakkaita myös oikeudenkäynneissä. Tämä on luonnollisesti tarpeen ratkottaessa vaikka asunto- ja kiinteistökauppoihin liittyviä riitoja. Onneksi esimerkiksi noudattamalla hyvää välitystapaa ja sovittelulla laajat oikeudenkäynnit voidaan usein välttää.

JYA:lla ja JuriNetillä tilanne on hyvä ja työntekijät ovat motivoituneita kehittämään osaamistaan jatkuvasti. Yleensä pienet juhlat ovatkin olleet paikallaan tutkinnon suorittamisen johdosta!

Vaikka juristin työ on usein varsin kiireistä ja yksinäistäkin puurtamista, voin kertoa että kiinteistövälttäjien seura työpaikalla tuo paljon eloa työympäristöön!

Kirjoittaja: lakimies Anni Santanen

Lue lisää JuriNet oy:stä: www.jurinet.fi

Löydät meidät myös Facebookista!