BLOGI: Remontti on mahdollisuus persoonalliseen, uniikkiin kotiin.
01.07.2015

JYA Housing LKV pääsi kurkistamaan pakilalaiseen kotiin, joka on käynyt läpi suuren muodonmuutoksen! 80-luvun kaunis rivitalon päätyhuoneisto Ripusuontiellä kätkee sisäänsä kekseliäitä tila- ja sisustusratkaisuja. Aina ei kuitenkaan ollut näin: noin puolitoista vuotta sitten asunto oli ollut jo pitkään myymättä. Haastavaksi kohteen teki sen sokkeloinen pohja ja todellinen remonttitarve: Yksi talon ikkunoista oli rikki ja sisäovia oli rikki ja pinnat vaativat päivitystä.

– Kohde oli haastava juuri ison remontin tarpeen takia, toteaa JYA Housing LKV:n kiinteistönvälittäjä (LKV, KED) Sanna-Leena Peltonen, tuntui siltä, kuin puolet Pakilan perheistä olisi käynyt katsomassa tätä asuntoa, eikä ottajaa vain löytynyt!

”Kun asukas etsii kotia, on välittäjän, myyjän ja ostajan välinen keskinäinen luottamus äärimmäisen tärkeä.”

Kunnes Paula kävi näytöllä. Hän ja hänen miehensä eivät pelänneet remontoitavaa kohdetta – päinvastoin! Suuressa remontissa kaatuivat seinät, huoneet vaihtoivat paikkaa ja pintoja uusittiin. Entisestä keittiöstä tuli työhuone ja se mahdollisti avaran oleskelu- ja ruokailutilan luomisen kodin sydämeen. Nyt tilavasta kodista ja pihasta nauttii koko nelihenkinen perhe.

– Remontin suomat mahdollisuudet uuden kodin luomiseen ovat rajattomat, Paula toteaa, me näimme remontin mahdollisuutena saada persoonallinen ja uniikki koti. Asunnossa oli tilaa riittävästi (pohja oli loistava), mutta kohde ehkä vaati ostajan, jolla oli visio toteutettavasta remontista!

 Asunnon sisätilojen kasvojenkohotus on erittäin onnistunut. Persoonallinen ote alkaa heti pohjakerroksesta. Katseen vangitsee välittömästi kaunis kivilattia, jonka liuskekivimäisellä pinnalla kimmeltää kattoon upotettujen ledivalojen loisteessa kullanhohde. Valoisassa alakerrassa on kaksi makuuhuonetta, WC, sauna-osasto, jonka poreamme on perheen lasten päivittäisessä käytössä, sekä tilava kodinhoitohuone. Yläkerrassa avautuu olohuone, joka yhdistyy suureen avokeittiöön. Olohuoneen suuret ikkunat lisäävät tilantuntua. Valoisa, avara ja kaunis olohuone yhdistelee erilaisia tekstuureja – aaltoilevaa laattaa ja valoa. Kaikki tämä pienillä metallinhohtoisilla yksityiskohdilla. Valaistukseen on tässä kodissa todella panostettu, mikä osaltaan tuo luksuksen tunnetta avariin huoneisiin. Työhuone, makuuhuone ja kaksi parveketta lisäävät kodin toimivuutta yläkerrassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yhdistetty olohuone-keittiö luo kodin keskelle valoisan ja avaran tilan.

– Remontissa pyrimme itse tekemään mahdollisimman paljon, mutta toki kaikki sähkö- ja putkityöt on teetetty ammattilaisilla, remontissa sokkelomainen huonejako koki muutoksen, jossa pyrimme luomaan yhtenäisen ja avaran kokonaisuuden. Paula ja Jari eivät pelänneet suuria muutoksia vaan remontin yhteydessä kaadettiin myös seiniä: “Me pidämme haasteista. siksi kodin valinnassa kriteereinämme on muokattavuus.” Entisen keittiön muuttaminen työhuoneeksi todella kannatti!

– Asunnonvälityksessä kodin merkitys korostuu erityisesti tällaisten haastavien kohteiden kohdalla, sanoo Sanna-Leena Peltonen. Se mitä, kukin kodiltaan haluaa, vaihtelee asiakkaasta toiseen. Kiinteistöalan ammattilaisen työssä asiakaspalvelu korostuu entistä enemmän. Yhä useammin koti etsii ihmistä, eikä toisin päin. Haastavan kohteen myynti on oma lajinsa: kiinteistövälityksessä on pohjimmiltaan kyse kotien ja asukkaiden yhdistämisestä – tunteet ovat pelissä.

– Toisen murju on toisen aarre, Sanna-Leena naurahtaa.  Toki välittäjä välittää asuntoja, mutta asia nähdään liian usein rahan ja osakekirjojen vaihtona, vaikka kyse on paljon muustakin. Varsinkin tämä kohde on oikea tuhkimotarina!

Kun asukas etsii kotia, on välittäjän, myyjän ja ostajan välinen keskinäinen luottamus äärimmäisen tärkeä.

– Minusta meillä Sanna-Leenan kanssa luottamus oli molemminpuoleista ja myös siksi asiat sujuivat erittäin hyvin. Olen monen asuntokaupan myötä törmännyt moniin välittäjiin ja Sanna-Leena on ehdottoman rehellinen, avoin ja luotettava, toteaa Paula Ripusuontien kodin välitystä: “Kun löysimme unelmakohteemme, sai Sanna-Leena myös edellisen, myös kauniisti remontoidun asuntomme myyntiin, sekä toisenkin kohteen vuokravälitykseen. Kaikki meni loistavasti. Ja kun seuraava kodinvaihto on edessä, luotamme varmasti Sanna-Leenan ammattitaitoon uudelleen.”

– Me JYA Housingilla olemme Pohjois-Helsingin suurimpia välittäjiä, talo täynnä kontakteja, ja meillä asiakkaan eteen tehdään väsymättä töitä. Me tosiaan välitämme koteja. Meillä asiakassuhteet ovat pitkiä ja niitä vaalitaan, se on myös antoisaa minulle, Sanna-Leena sanoo.

– Te JYAlla olette aina saatavilla ja asiakas pidetään ajan tasalla joka tilanteesta, selkeää asiakaspalveluotetta, Paula listaa arvostamiaan kokemuksia JYA Housingista ja lisää: ”Tärkeimpiä välittäjän ominaisuuksia on se, että hän tutustuu kotiin, sen ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin sekä se, että hän on rehellinen kodin arvosta heti alusta asti eikä lupaile turhia.”

– Myös Kiinteistönvälittäjien liiton puheenjohtaja on pyytänyt kiinnittämään huomiota arveluttaviin, liian suuriin arvioihin. Ylisuuri hintapyyntö on vain markkinointikikka, jolla pyritään saamaan kohde  itselle myyntiin antamalla muita paremman välittäjän kuva, Sanna-Leena toteaa. Liian suuri hintapyyntö johtaa myyntiajan pitkittymiseen ja sitä myötä ostajaehdokkaat jättävät tarjoukset pidemmän päälle reilusti alle pyyntihinnan. Asunnon ostajat ovat nykyään hyvin hintatietoisia ja koska netin asunnonmyyntiportaaleihin osataan laittaa tarkat, oman budjetin mukaiset hakuehdot, isoilla tinkivaroilla myytävät asunnot eivät edes osu hakuihin.

Sinkkuajoista kodin merkitys on muuttunut Paulan ja Jarin arjessa. Kotona vietetään enemmän aikaa: se on paikka, jossa on tilaa työlle, rauhalle, leikille ja arjelle. Siksi asunnon myynnissä ja ostossa on aina tunteet pelissä. Tutut seinät henkivät niiden sisällä vietetystä elämästä, resonoivat muistoja ja antavat turvan tunteen. Niistä luopuminen ja toisaalta uusiin tutustuminen saattaa tuntua kiperältä.

Mutta onko perheellä uusi remonttihaaste jo mielessä?

– Ei sitä tiedä, vaikka Sanna-Leenalle olisi taas lisätöitä luvassa, Paula vinkkaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sanna-Leenan ja Paulan yhteistyö on kestänyt jo pitkään.