BLOGI: Ylempi kiinteistönvälittäjä Hermann Grünn: ”Välittäjän takana on vahva myynnintuki.”
10.09.2015

 

Kuka: Hermann Grünn, ylempi kiinteistönvälittäjä, YKV, LKV 

Missä: JYA Housign LKV, Pääkonttori, Helsinki

Hermann_JYA_net_rajattu

Hei Hermann -huuto kaikuu usein Pakilan toimiston käytävällä. Ylempi kiinteistönvälittäjä Hermann Grünn on kuin kävelevä lakikirja, jonka suusta saa vastauksen kiperimpäänkin kysymykseen koskien asuntokauppaa, huoneistoja, vuokrausta, kiinteistöjä ja kaikkea siltä väliltä. Lakikoukeroista kiinnostunut Grünn toimii myynnintuen lisäksi itse välittäjänä sekä kipparoi JYA Housing LKV:n saaristovälitysyksikköä ja usein myös venettämme Myyntitykkiä. Ruotsi äidinkielenä on saaristossa myös eduksi!

Toimin tällä hetkellä yrityksemme myynnintuessa ylempänä kiinteistönvälittäjänä tehtävässä, jossa koulutus, opastus ja juridinen osaaminen yhdessä asiakirjojen tarkistusten ja laadinnan kanssa muodostavat laaja-alaisen, mutta varsin harmonisen kokonaisuuden. Edellä mainitun lisäksi johdan saaristovälitysyksikköämme: saaristovälityksessä ympäristön ja kohteiden tuntemus korostuu entisestään.

”Ensimmäisen oman veneeni sain kaksivuotiaana, kahdeksan jalkaisen soutuveneen, ja ensimmäisen moottoriveneeni sitten kuusivuotiaana!”

Ennen kuin jatkamme kerron lyhyesti itsestäni ja taustoistani. Ensimmäisen rääkäisyni päästin kolmas heinäkuuta 1975. Meri ja veneily ovat aina olleet erittäin tärkeä osa elämääni, olinhan jo 10 päivää vanhana ensimmäistä kertaa veneessä. Ensimmäisen oman veneeni sain kaksivuotiaana, kahdeksan jalkaisen soutuveneen, ja ensimmäisen moottoriveneeni sitten kuusivuotiaana, siitä venekoko suureni pykälittäin. Saaristolaivurin tutkinnon suoritin 11 vuotiaana. Olikin varsin luonteva valinta jatkaa venealalla isäni jalanjäljissä: oman venealan yrityksen perustin 18 vuotiaana ja jatkoin yrittäjänä siihen saakka kunnes siirryin kiinteistönvälitysalalle vuonna 2004.

Itse alalle siirtyminen tapahtui, kuten miltei kaikki asiat elämässä, sattuman kautta. Tapasin parhaimman lapsuudenystäväni äidin, Maria Melinin, erään kouluaikojen ystäväni perustaman ravintolan avajaisissa. Maria oli siinä vaiheessa jo hyvällä menestyksellä tehnyt asuntomyyjän töitä hieman pidempäänkin, ja yhtäkkiä hän vain muun keskustelun lomassa sanoi minulle: ”Tiedätkö Hermann, sinusta tulisi todella hyvä kiinteistönvälittäjä.” Sillä kertaa kuittasin asian naurulla, sillä olinhan venealalla yrittäjänä. Tilanne muuttui vajaa puoli vuotta myöhemmin. Isäni poismenon myötä yrityksen pyörittäminen ilman häntä alkoi tuntua pakkopullalta. Silloin muistin Marian sanat ja aloin miettiä, että myyntikokemustahan minulla oli paljonkin ja uuden kokeileminen kiehtoi. Sillä tiellä olen edelleen.

”Voin rehellisesti sanoa, etten ole katunut valintaani päivääkään”

Huomasin tehneeni oikean ratkaisun jo varhain alalle tultuani. Sain tehdä myyntityötä tavaten erilaisia ihmisiä. Toisaalta alku oli vaativa, juridiikka on erittäin keskeinen osa kiinteistönvälittäjän työtä. Samalla syntyi uusi intohimo, kiinteistölainsäädäntö ja sen oppiminen. Laillistetun kiinteistönvälittäjän pätevyyden sain vuonna 2007, ylemmän kiinteistönvälittäjän pätevyyden ja LKV-pätevyyden Ahvenenmaan maakunnassa 2014. Asiakkaalle näkyy 10 % välittäjän työstä. Loppu on myyräntyötä, jolla annamme asiakkaalle lisäarvoa: lomakkeiden tarkistusta, teknisen ohjelmiston hallintaa ja markkinointitoimia.

Saaristovälitys on omalla tavallaan henkireikä, saan liikkua tutuilla vesillä, samalla tehden mantereellakin tapahtuvan välityksen taustatyötä. Saarikiinteistöjen muodostumisketjut ovat yleensä varsin vaativia selvittää, vesijättömaa on arkipäivää ja niin edespäin. Parasta on kuitenkin se, että saaristolaiset ovat iloista ja onnelista väkeä. JYA Housing LKV:llä asiaan on myös panostettu, yrityksemme vene on tarpeeksi pieni (pääsee melkein kaikkiin rantoihin) ja toisaalta tarpeeksi iso (saa pidettyä 99 esittelyä sadasta ulkosaaristoa myöten).  Saaristokohteiden myynnissä kannattaa kääntyä joustavan, ystävällisen ammattilaisen puoleen – me välitämme sydämellä sekä maalla että merellä!

Saaristovälitys

Kirjoittaja: Hermann Grünn

 

Selaa kohteitamme!

Lue lisää saaristovälityksestämme ja tutustu välittäjiimme täällä.